Ijexa Group Kidogo og giraffen

Ijexa Group. photo Jacob Crawfurd

Ijexa Group Kidogo og giraffen

Kidogo og Giraffen er en multimedie-forestilling der henvender sig til børn i alle aldre. Med udgangspunkt i en traditionel afrikansk fortælling vil en historiefortæller, en danser og tre musikere opføre en fantasi om dyrenes skabelse, og om det at akceptere andre levende skabningers forskelligheder som et naturligt og stimulerende fænomen.

  • Britta Thøgersen Toft(DK) – Historie Fortæller
  • Barthelot EKEME-SAME (Cameroun) – Dans
  • Mariane BITRAN (Frankrig) – Tværfløjter / Bambus Fløjte / Fula
  • Alain DODJI APALOO (Togo) – Guitar / Vocal
  • Ignacio GUERRA-ACOSTA (Cuba) – Percussions

Gennem forestillingen « KIDOGO OG GIRAFFEN » oplever børnene den vidunderlige og mytiske verden som findes i de mundtlige afrikanske fortællinger. De lytter til spændende musik, der blander melodi og rytmer fra Afrika/ Latin-Amerika. Og de ser en danser, som med sin ekspressive og virtuose kunst ofte synes at trodse tyngdeloven !

Ijexa Groups sammensætning er i sig selv et levende eksempel på styrken i at blande kulturer. En dansk historie fortæller, en danser fra Camerouns National Ballet, en togolesisk guitarist og komponist, en fransk fløjtenist, som forbinder rødder i sit hjemlands fløjtetradition med improvisation (afrikansk, jazz) og en percussionist fra Cuba som er specialist i de traditionelle Bata-rytmer, forbundne med afro-kubansk religiøs musik.

Dette at vi mødtes i Danmark er ikke blot et tilfælde, men et tegn på den uimodståelige tendens mod skabelsen af en global kultur, der gør at blandinger kulturer imellem ikke er et handicap, men en styrke.

Vores mål er at stimulere børnenes fantasi og samtidig at opmuntre til et større kendskab til andre kulturer, drevet af stor fornøjelse, idet forestillingen er levende og underholdende.

Ijexa Group har tidligere optrådt i: Amager Bio – Under Festivalen Dansens Dage – Frederiksberg Haveselskab under Copenhagen Jazz Festival – Fredriksberg Hovedbibliotek – Théâtre National Kallisté i Frankrig – Skolekoncerter i Roskilde Amt, Viborg Amt, Vejle Amt, Ribe Amt, Vestsjælland Amt og Storstrøms Amt. Siden 2014, turne med LMS ( Levende Musik i Skole).

youtube links :                                                                                                                                

href= »https://youtu.be/x49o1yBthKA

href= »https://youtu.be/m-DkU4ua-iY

href= »https://youtu.be/vG_EL4mn7c0

ijexa 034

 

Kontakt Ijexa Group:

Mariane Bitran
Chr.Winthersvej 3B.
1860 Frederiksberg C
tel:+45 27 64 19 12.
E.mail: m_bitran@hotmail.com